Välj en sida

om oss

Skantz Trading AB bildades sent 2019 som en vidareutveckling av Skantzbil HB. Ett bolag som varit aktivt sedan 1979. Det började på den tiden som bilverkstad med inriktning plåt och mekanik, men gjorde en förändring nån gång på 90 talet då vi såg elektroniken växa fram allt mer och mer i de ”moderna” bilarna.

2012 tog vi steget ytterligare och beslutade oss för att ge oss in i försäljning av diagnos. Vi gjorde en omfattande undersökning av marknaden, både i Sverige och resterande världen.

– Vilka instrument fanns att tillgå? 

– Vad klarade dem? 

– Hur var dom i förhållande till priset? 

– Sist men inte minst, kvalitén på hårdvaran?

Efter något års test av olika instrument, fann vi Autel som utan tvekan höll både bäst pris, mjukvaruutveckling, täckning och hårdvara. Givetvis fanns det andra aktörer som har egenskaper Autel saknar, så vi kom snabbt till insikt att ett instrument sällan räcker för en ”allmärkes” verkstad.

KUNDERNAS FRUSTRATION

Vi fick också se frustrationen bland kunderna och röran bland leverantörerna. En marknad i kaos, fylld med lågmärkesprodukter och piratkopior som konkurrerar med allt i sin väg. Men vi såg också att det finns många seriösa aktörer med riktigt bra produkter. 

KONSULTATION

Här kommer vi in. Genom konsultation  känner vi av ert behov, och budget. För att sedan ge er vettiga alternativ och råd. Vi vill sälja er just den utrustning ni behöver, varken mer eller mindre, och vi är inte på något sätt bundna till endast en leverantör. Vi kan marknaden och diagnosverktygen utan och innantill, och håller oss ajour genom att ständigt följa utvecklingen.

KONTAKTNÄTVERK

Genom ett brett kontaktnätverk med Verkstäder, Bilhandlare, Leverantörer och återförsäljare får vi konstant feedback och en testgrund till verktygen vi säljer. 

Opartiskt och korrekt – Verktyg från tekniker till tekniker…. Bättre än så blir det inte. 

ADAS

Advanced Driver Assistance System, dvs. moderna bilars olika radar och kamerasystem. Adaptiv farthållare, Nightvision, Dödavinkelassistent för att bara nämna några. Dessa system kan vara felkalibrerade av olika anledningar, eller så behöver de kalibreras i samband med byte eller demontering av någon relevant komponent. Ex. på ett felkalibrerat adaptivt farthållare system kan orsaka att bilen inte bromsar i tid, vid närmande av framförvarande bil. Vilket givetvis medför stor fara, både för er och medtrafikanter. Vi både använder, utbildar och säljer Autels 2 olika system, ADAS Komplett och ADAS MA600 Portabel.

Verktyg från tekniker till tekniker. Bättre och mer jordnära än så blir det inte!